Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012


FLORIADE 2012 –ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ…

Κόντρα, σε κάθε συντεταγμένη αρχή που επιδιώκει το τέλμα και τη ραστώνη..

Αφιερωμένο στον Γιώργο Ζαφειρόπουλο , λάτρη του Πεντελικού Όρους...
.
Στο Mundial Κηποτεχνίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και η Ελλάδα, ως «εθνική» συμμετοχή. Η φετινή FLORIADE επικεντρώνεται στο τι μας προσφέρει η Φύση διαδραστικά. Έτσι, το θέμα της είναι «Το θέατρο της Φύσης» , όπου διαδραματίζεται μία παράσταση από περίπου 60 χώρες (ως τώρα) που αφορούν σε καινοτόμες ιδέες κήπων αλλά και περιβαλλοντικών δράσεων

Μετά τις συνεχείς αναίτιες αρνήσεις φορέων του Ελληνικού Κράτους για «εθνική» συμμετοχή , ο Project Manager  βρήκε τρόπο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Έτσι, μετά από συνέντευξη αξιολόγησης που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας στα πλαίσια της FLORPLANT , δόθηκε από τη διοργάνωση της FLORIADE το «πράσινο φως» και η Ελλάδα θα είναι παρούσα για πρώτη φορά. Ο Νίκος Θυμάκης  με τους Παναγιώτη Γκουνίδη,  Κορνήλιο Βέκκο, Γιάννη Γρύλλη, Γιάννη Κτενάκη, Δημήτρη Δημητρίου και τη Ματίνα Κανάκη (όλοι σχετικοί με το γεωτεχνικό αντικείμενο)  θα ολοκληρώσουν μία «συνέργεια» για την Ελλάδα, δείχνοντας ότι σε κάθε κρίση , υπάρχει λύση , που τη δίνουν οι άνθρωποι που έχουν όρεξη να αναδείξουν τη δουλειά τους και να προβάλλουν την πατρίδα τους. Για αυτό το λόγο και η ομάδα ονομάστηκε «Synergia-Hellenic Garden Team» (www.hellasinfloriade2012.gr)

Το θέμα του Ελληνικού κήπου είναι πιο μακριά, πιο ψηλά, πιο δυνατά! (Citius , Altius , Fortius).Μία «παράσταση» για την προστασία της Φύσης.....


Η διάρκεια της έκθεσης είναι περίπου 6 μήνες και υπάρχει καθημερινό πρόγραμμα πολιτιστικών κι άλλων εκδηλώσεων.

Το 2012, είναι «Ολυμπιακή» χρονιά. Το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, πιο επίκαιρο από ποτέ, για τη διάσωση του πλανήτη....

Στις 12 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της FLORIADE, παρουσία του κορυφαίου Αρχιτέκτονα Κήπων κ. Nico Wissing, υπογράφει η σύμβαση συμμετοχής της Ελλάδας στη FLORIADE 2012.


Δηλώσεις  της ομάδας «SYNERGIA HELLENIC GARDEN TEAM»:

Κορνήλιος Βέκκος: τιμή και περηφάνια η συνέργειά μου σε αυτήν την παρέα και μία ευχή για την καλύτερη τύχη της συμμετοχής μας και της πατρίδας μας. Ζήτω η Ελλάς!

Κανάκη Ματίνα: Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν , και αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω! (Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925.)

Κτενάκης Γιάννης: είναι μία μοναδική ευκαιρία, άνθρωποι με μεράκι δύναμη και πίστη στο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει αυτή η σύμπραξη, για μία άρτια και αξιοπρεπή εκπροσώπηση.

Γκουνίδης Παναγιώτης: μία ουτοπία για την Ελλάδα, ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Η SYNERGIA σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς θα είναι εκεί να προβάλλει την Ελλάδα που τόσο πλήττεται και το χώρο του Πρασίνου που περιθωριοποιείται…

Γρύλλης Γιάννης: πριν από 10 χρόνια, είχα την τύχη να επισκεφτώ την FLORIADE . Ήταν μία μοναδική εμπειρία. Ο καιρός τα έφερε έτσι ώστε τώρα όχι μόνο να την επισκεφτώ αλλά να συμμετέχω βοηθώντας την «παρέα» να γράψει την ιστορία της σε καιρούς δύσκολους… Είμαι σίγουρος ότι οι εμπειρίες που θα αποκομίσουμε κατά την «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», θα είναι πολλές περισσότερες από ότι περιμένουμε. Καλή μας δύναμη

Δημητρίου Δημήτρης: είναι μία πολύ σημαντική δουλειά. Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες εμπορικές σχέσεις με την Ολλανδία. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε σε παγκόσμια κλίμακα την ελληνική άποψη περί περιβαλλοντικής παιδείας.

Θυμάκης Νίκος:  εξωστρέφεια, συνέργεια, «μαζί», λέξεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα προς την ανάπτυξη και την ανάκαμψη. Αυτό το μήνυμα περνάμε σε κάθε κατεύθυνση, δίνοντας το παράδειγμα και φωνάζοντας ότι το Τοπίο και τα φυτά μας είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας. Μέσα από αυτό, ευχόμαστε να προκύψει και η περιβόητη «διεπαγγελματική πρασίνου»… Θερμές ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια!

FLORIADE 2012

VENLO- ΟΛΛΑΝΔΙΑ

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: “THE THEATER OF NATURE”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ “EDUCATION AND INNOVATION”

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ “CITIUS, ALTIUS, FORTIUS…an “act” for Nature”

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: “SYNERGIA-HELLENIC GARDEN TEAM” (Κορνήλιος Βέκκος, Παναγιώτης Γκουνίδης, Γιάννης Κτενάκης, Γιάννης Γρύλλης, Δημήτρης Δημητρίου, Ματίνα Κανάκη, Νίκος Θυμάκης) .

PROJECT MANAGER: Νίκος Θυμάκης σε συνέργεια με τον Θάνο Βαϊόπουλο

LOGISTIC MANAGER: TANI

ΙΔΕΑ ΣΧΕΔΙΟΥ: Νίκος Θυμάκης-Ματίνα Κανάκη

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: SYNERGIA-HELLENIC GARDEN TEAM

3D ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ: Κορνήλιος Βέκκος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (για τη μνήμη του δασκάλου Γεωργίου Ζαφειρόπουλου)  , ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: KEAN

ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: TANI, Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΥΤΟΧΩΜΑΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (PLANETBOOK): ΚΕΑΝ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΛΙΜΝΗΣ: GRYLLIS WATER LILLIES

ΧΟΡΗΓΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ: MEVOGRA NV

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΩΝ: AEROBIN

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ: ENGROW

ΧΟΡΗΓΟΙ ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ:

-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
-ΦΥΤΩΡΙΑ ΓΚΛΑΒΑΚΗ
 -RHODOLAND-ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
 -GRYLLIS WATER LILLIES-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΛΛΗΣ
 -ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΦΥΤΑ ΑΓΕΕ
 -MARIGOLD PLANTS-ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ ΚΡΙΤΩΝ
 -ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
 -ΦΥΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
 -ΦΥΤΑ ΜΙΧΑΛΑΣ
  -ΚΑΚΤΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
 -ΦΥΤΑΓΟΡΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
 -ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ
 -MODAGRI-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
-ΑΝΘΕΑ ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΑΜΥΡΣΩΝΗΣ
-ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

(και αναμένουμε κι άλλους…)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: CONSULTIT-ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

(*) Θερμές ευχαριστίες στον Nico Wissing, την εμπορική ακόλουθο της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα κα. Siwarde Sap, τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ κ. Σταύρο Μηλιώνη , στον αντιδήμαρχο Πεντέλης κ. Λευτέρη Κοντουλάκο, στην Δ/ντρια του ΑΑΣΦΑΑΤ  κα Ολυμπία Κοντοστεργίου, τον Δ/ντη της FLORPLANT ANTALYA  κ. Mehmet Dukkanci και στους αδερφούς  Λουκίσα (ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΛΟΥΚΙΣΑ).

Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση www.floriade.com


Ν Θ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου