Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Tο μέλλον είναι τώρα. Εκεί που η τεχνολογία συναντά το περιβάλλον.(AEROBIN400)
Όλοι πρέπει να διατηρούμε το προσωπικό μας περιβάλλον καθαρό και υγιές. Ο τρόπος που απαλλασσόμαστε από τα υπολείμματα της κουζίνας, τα απομεινάρια τροφών, το κομμένο γρασίδι και τα απορρίμματα του κήπου έχει σημασία.Μέχρι τώρα είχαμε μόνη επιλογή την εναπόθεση αυτών των υπολειμμάτων στα σκουπίδια ή την κομποστοποίησή τους. Πολύς κόσμος επέλεγε να μην κομποστοποιεί λόγω των προβλημάτων με τα παράσιτα και τα κατοικίδια, με τις οσμές και την έλλειψη χρόνου για την τακτική συντήρηση του κομπόστ. Αυτό συνέβαινε μέχρι την επανάσταση του κάδου Aerobin.
Κατασκευασμένη από μια αυστραλιανή εταιρία, η νέα αυτή τεχνολογία προέκυψε ως αποτέλεσμα της ανησυχίας για τον κύκλο του άνθρακα στον πλανήτη Γη. Η μονάδα υποβλήθηκε σε δοκιμές και αποδείχθηκε ότι πετυχαίνει την υψηλότερη απόδοση στην κομποστοποίηση σε σύγκριση με κορυφαίες μονάδες κομποστοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, στο Κέντρο Περιβάλλοντος και Βιοτεχνολογίας, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Swinburne.
Γνωρίζατε ότι:
Όταν τα οργανικά υλικά αποσυντίθενται χωρίς αέρα γίνονται γλοιώδη, δύσοσμα και αναδίδουν μεθάνιο και υποξείδιο του αζώτου, δύο πολύ δραστικά αέρια του θερμοκηπίου;
Η εναπόθεση των υπολειμμάτων από την κουζίνα και των απορριμμάτων κήπου σε πλαστικό και η αποστολή τους στην χωματερή συμβάλλει άμεσα στην υπερθέρμανση του πλανήτη;
Η ποσότητα των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται για τη χωματερή αποτελεί ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα καθώς οι χωματερές γεμίζουν γρήγορα;
Ως 50% των οικιακών απορριμμάτων που προορίζονται για τη χωματερή αποτελούνται από οργανικά υλικά.
Κάθε φορά που στέλνουμε τα απορρίμματα του σπιτιού και του κήπου μας στη χωματερή στερούμε τον κήπο μας από φυτικές πηγές, τα οποία (μόλις κομποστοποιηθούν) θα επιστρέψουν πάλι στον κήπο μας θρέφοντάς τον και θα συνεχίσουν τον κύκλο του άνθρακα χαρίζοντας υγεία στο περιβάλλον μας.
Η αποστολή των οικιακών οργανικών απορριμμάτων στην χωματερή συμβάλει στην εκπομπή των βλαβερών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και αναλώνει πολύτιμο χώρο στη χωματερή.

Είναι ώρα να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας για το μέλλον των παιδιών μας.Οι μεγάλες αλλαγές πραγματοποιούνται πολύ εύκολα όταν όλοι μαζί συμβάλλουμε και επιτυγχάνουμε συλλογικά ΜΙΚΡΕΣ αλλαγές.Με τον επαναστατικό κάδο Aerobin μπορείτε να συμβάλετε θετικά στο περιβάλλον με την αεριζόμενη κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων και απορριμμάτων κήπου, αντί να πετάτε τα υπολείμματα τροφίμων και τα απορρίμματα του κήπου σας στο σκουπιδοτενεκέ και να προσθέτετε στα περιβαλλοντικά προβλήματα.Συμβάλλετε στην επανάσταση του Aerobin – απαλλαχθείτε από τα οικιακά απορρίμματα και τα απορρίμματα κήπου με απλό, καθαρό τρόπο και γίνετε φιλικοί προς το περιβάλλον.

Καλωσορισμα σε ένα νέο περιβαλλοντικό Blog


Μια συζήτηση με τον ξάδερφο μου Κίμωνα αποτέλεσε την αφορμή δημιουργίας αυτού του μπλοκ που θα ασχολείται με οτιδήποτε έχει σχέση με τον κήπο και φυσικά με το ευρύτερο περιβάλλον.Οπότε καλορίζικα μας και καλή ανάγνωση.